Αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων
Ακολουθούν συνταγές που επιλέξαμε για να φτιάξετε είτε ως ένα ορεκτικό ή πρώτο πιάτο, είτε ως κυρίως γεύμα, μαζί με κάποιο συνοδευτικό και μια πλούσια σαλάτα. Εκτός από συνταγές με κιμά από κρέας ή πουλερικό υπάρχουν και μερικές εναλλακτικές που είναι κατάλληλες για χορτοφάγους και όσους αποφεύγουν την κατανάλωση κρέατος.
Κεφτέδες οι κλασικοί
Τα κεφτεδάκια είναι εξαιρετικό μεζεδάκι για ούζο και τσίπουρο, αλλά μπορούν να σταθούν μία χαρά και ως κυρίως γεύμα, συνοδεία μίας μερίδας πατάτες τηγανιτές. Η συνταγή τους είναι τόσο απλή και γρήγορη που δεν θα καταλάβετε για πότε θα τα ετοιμάσετε.
Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές
Φτιάχνουμε τους αγαπημένους μας τηγανητούς κεφτέδες και τους συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.
Χοιρινοί κεφτέδες με δροσερή σαλάτα μαϊντανού
Τηγανίζουμε υπέροχα, λαχταριστά κεφτεδάκια από χοιρινό κιμά και τα συνοδεύουμε με σαλάτα μαϊντανού για ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.
Εύκολοι κεφτέδες γαλοπούλας με σάλτσα τυριού
Όποιο υλικό και αν επιλέξουμε για να φτιάξουμε κεφτέδες, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε κιμά γαλοπούλας και συνοδεύουμε το πιάτο μας με σάλτσα τυριού.
Κεφτέδες Μυτιλήνης και πιλάφι με γιαούρτι και δυόσμο
Στη Μυτιλήνη ζυμώνουν τους κεφτέδες με ούζο και είναι αρωματικοί, αφράτοι και πεντανόστιμοι. Εμείς τους σερβίρουμε εδώ με δροσερό πιλάφι με γιαούρτι και γίνονται ένα χορταστικό γεύμα.
Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές
H παράδοση θέλει τους κεφτέδες να τηγανίζονται πρώτα. Δεν έχει και πάντα δίκιο αφού αν τους μαγειρέψεις στη σάλτσα γίνονται μαλακοί σαν αφρός και φυσικά πιο υγιεινοί.
Αφράτα κεφτεδάκια λουκάνικου με καρότο και ντιπ γιαουρτιού με τζίντζερ
Απολαυστικά κεφτεδάκια, τραγανά και αρωματικά, που συνοδεύονται με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού.
Κεφτέδες στον φούρνο
Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου φτιάχνει τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια και τα ψήνει στον φούρνο. Υπέροχα, αρωματικά, τραγανά και ανάλαφρα κεφτεδάκια, ιδανικά για κάθε τραπέζι.
Αρνίσια κεφτεδάκια με ρύζι στον φούρνο
Ένα ακόμα φαγητό με ανατολίτικη λογική και νοστιμιά. Φανταστείτε το με γιαούρτι να σβήνει τα μπαχαρικά, μια Κυριακή μεσημέρι.
Κεφτέδες «ξεστημένοι» από τη Βέροια
Μία παραδοσιακή συνταγή της Βέροιας, όπου οι κεφτέδες ψήνονται στον φούρνο με μία πλούσια σάλτσα γιαουρτιού.
Κεφτέδες με πράσα στο φούρνο
Οι κεφτέδες είναι υπέροχη επιλογή, αγαπητή σε όλες τις ηλικίες. Τους φτιάχνουμε κοκκινιστούς και φροντίζουμε στο τραπέζι να υπάρχει και καλό ζυμωτό ψωμί για ατελείωτες βούτες…
Κουρκουτούλα, κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας
Οικογενειακή συνταγή για κεφτεδάκια με σάλτσα της γιαγιάς Βασιλικής, με καταγωγή από τη Θεσσαλία.
Πηλιορείτικοι κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας
Ένα ωραίο πιάτο που στέκεται στο τραπέζι και ως μεζές, αλλά και ως κυρίως με μια ωραία τηγανιά πατάτες ή ρύζι.
Κοτοκεφτέδες με ντιπ κόκκινης πιπεριάς
Κρασομεζές που, μαζί με πατάτες, που επίσης θα ψήσετε στον φούρνο, αλλά θα μοιάζουν με τηγανητές, γίνεται ένα ωραίο κυρίως.
Frikadeller ή αλλιώς σκανδιναβικά κεφτεδάκια
Τα αγαπημένα κεφτεδάκια των Σκανδιναβών έχουν απαλή, μεταξένια υφή χάρη στο γάλα που συμπεριλαμβάνεται στα υλικά τους. Εδώ τους δίνουμε μια πιο μεσογειακή γεύση.
Ψαροκεφτέδες με σκορδάτη παντζαροσαλάτα
Οι κεφτέδες είναι από τους πιο νόστιμους μεζέδες. Όταν φτιάχνονται με ψάρι, αν μαγειρευτούν με μαστοριά, κερδίζουν ακόμα και όσους τα ψάρια δεν είναι το πιο δυνατό τους κομμάτι στο τραπέζι…
Ωμά vegan «κεφτεδάκια» μπρόκολου
Υπάρχουν άπειρες συνταγές για κεφτεδάκια. Η συγκεκριμένη ξεχωρίζει και γιατί γίνεται στο πι και φι, και για τη νοστιμιά και τη διατροφική της αξία, αλλά και για το μπρόκολο και τη διατροφική μαγιά, δύο αγαπημένα συστατικά της vegan κουζίνας.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα