Style 13.07.2024, 20:36

5 καλοκαιρινά και απολαυστικά κοκτέιλ που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου

Δείτε τις συνταγές

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο καθημερινά. Τι καλύτερο από το να απολαύσετε ένα καλοκαιρινό δροσιστικό κοκτέιλ. Μην το παρακάνετε όμως! Περιέχουν και οι πέντε συνταγές αλκοόλ…

  • Margarita

Κλασική Μαργαρίτα ή frozen είναι το απόλυτο καλοκαιρινό cocktail! Υπάρχουν πολλές γεύσεις που μπορείς να ετοιμάσεις πέρα από τις κλασικές λεμόνι και φράουλα. Απλά αντικατάστησε το χυμό με αυτό που σου αρέσει: καρπούζι, πεπόνι, μάγκο, πορτοκάλι.

Η κλασική συνταγή:

  • 45 ml τεκίλα
  • 15 ml Cointreau
  • 30 ml χυμός lime
  • 125 ml θρυμματισμένος πάγος
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βυθίζεις το χείλος ενός ποτηριού στο χυμό και μετά στο αλάτι. Χτυπάς στο μπλέντερ την τεκίλα το Cointreau, το χυμό και τον πάγο. Σερβίρεις και απολαμβάνεις!

Στις γλυκές εκδοχές αντικατέστησε το αλάτι με τη ζάχαρη.

  • Mojito

Προέρχεται από την Αβάνα της Κούβας και έχει γίνει πολύ δημοφιλές καλοκαιρινό ποτό τα τελευταία χρόνια.

Η κλασική συνταγή:

  • 50 ml λευκό ρούμι
  • 15 ml χυμός lime
  • 20 ml σιρόπι ζάχαρης ή 20 gr καστανή ζάχαρη
  • 50 ml ανθρακούχο νερό ή σόδα
  • φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • μισό lime
  • θρυμματισμένος πάγος

Εκτέλεση

Κόβεις το lime στα δύο και το βάζεις σε ένα ψηλό ποτήρι μαζί με τον δυόσμο και την ζάχαρη. Τα πιέζεις ελαφρά με ένα γουδοχέρι, ρίχνεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά.

Μπορείς να το δοκιμάσεις και σε άλλες γεύσεις όπως φράουλα, cranberries, ρόδι, ανανά, κ.α.

Αντικατάστησε το χυμό lime με χυμό της επιλογής σου

  • Daiquiri

Το αγαπημένο ποτό του Αμερικανού συγγραφέα του 20ού αιώνα, Ernest Hemingway, ο οποίος όντας διαβητικός συνήθιζε να μειώνει την ποσότητα της ζάχαρης και να αυξάνει την ποσότητα του αλκοόλ, αφήνοντας το στην ιστορία ως Hemingway Daiquiri. Η κλασική εκδοχή, βέβαια, είναι με φράουλα και σερβίρεται με τριμμένο πάγο ή frozen.

Η συνταγή:

  • 50 ml μαύρο ή παλαιωμένο ρούμι
  • 20 ml φρέσκος χυμός φράουλας
  • 15 ml σιρόπι ζάχαρης
  • θρυμματισμένος πάγος

Εκτέλεση

Γεμίζεις ένα σέικερ με όλα τα υλικά, τα ανακατεύεις καλά, σερβίρεις και προσθέτεις πάγο αν χρειάζεται.

Δοκίμασε να αντικαταστήσεις το χυμό της φράουλας με μάγκο, ανανά, πεπόνι ή λεμόνι!

  • Bellini

Διάσημο σε όλο τον κόσμο, αυτό το cocktail για όλες τις περιστάσεις επινοήθηκε από τον Giuseppe Cipriani, ιδιοκτήτη του διάσημου “Harry’s Bar” της Βενετίας.

Το επινόησε για να τιμήσει το ζωγράφο Giovanni Bellini στην έκθεσή του το 1950. Έχει ως βάση το ροδάκινο και τη σαμπάνια και τέλος λίγο φραμπουάζ που του χαρίζει αυτή την ροζ απόχρωση.

Η συνταγή:

  • 1 ώριμο ροδάκινο καθαρισμένο
  • 2 φραμπουάζ
  • 150 ml ξηρή σαμπάνια παγωμένη ή άλλος αφρώδης οίνος

Εκτέλεση

Χτύπα στο μπλέντερ το ροδάκινο και τα φραμπουάζ. Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας ρίξε τα φρούτα και την σαμπάνια. Ανακάτεψε και απόλαυσε.

  • Pina Colada

Η παλαιότερη γνωστή ιστορία αναφέρει ότι τον 19ο αιώνα, ο Πορτορικανός πειρατής Ρομπέρτο Κοφρεσί, για να τονώσει το ηθικό του πληρώματος του, τους έδωσε ένα ρόφημα ή ένα κοκτέιλ που περιείχε καρύδα, ανανά και λευκό ρούμι. Αυτό ήταν αυτό που αργότερα θα γινόταν η πίνα κολάντα.

Η συνταγή:

  • 30 ml Λευκό ρούμι
  • 30 ml Coconut cream
  • 90 ml Χυμός Άνανα
  • Σόδα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός από την σόδα και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και απογεμίζουμε με την σόδα. Γαρνίρουμε με φέτα ανανά και κερασάκι maraschino. (Μπορούμε να το κάνουμε και frozen στο blender)

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα