Μια vegetarian συνταγή
Για όσους αγαπούν το ρύζι και αποφεύγουν τα κρεατικά. Μια vegetarian συνταγή που όλοι θα αγαπήσουν. Αυτοσχεδίασε: πρόσθεσε εκτός από το μπρόκολο τα λαχανικά που αγαπάς πιο πολύ και ετοίμασε το ριζότο με την δική σου…υπογραφή!
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- 450 γρ. μπρόκολο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 αυγά
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ πρόσθεσε 3 φλιτζάνια νερό. Αφού βράσει πρόσθεσε το ρύζι. Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε το ρύζι να βράσει για 20 λεπτά.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμένει τραγανό. Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια, ανακάτεψε και αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Χτύπησε τα αυγά και ρίξτα στο βρασμένο ρύζι μαζί με το μπρόκολο. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά μέχρι να ψηθεί το αυγό.
- Σέρβιρε το πιάτο ζεστό ή κρύο.
Πηγή: tlife.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα