Style 26.04.2024, 15:41

Καλαμάρια γιουβέτσι στην κατσαρόλα

Για 4-5 μερίδες 

Μελωμένο φαγάκι από τα ωραία: καλαμαράκια μαγειρεμένα σε πλούσια ντοματένια σάλτσα, με κριθαράκι και μπόλικη φέτα.Aυτή η συνταγή είναι ιδανική για την περίοδο της νηστείας.

Υλικά

  • 8-10 μέτρια καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 2 εκ.
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κονσέρβα (420 γρ.) ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη ή 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες (στην εποχή τους)
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 350 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος 

  • Για να φτιάξουμε καλαμάρια γιουβέτσι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  • Ρίχνουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και 250 ml νερό ζεστό.
  • Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
  • Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 8-9 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Στραγγίζουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμάρια.
  • Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
  • Μαγειρεύουμε για άλλα 8-10 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε τα καλαμάρια γιουβέτσι.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Γρήγορη συνταγή: Brownies με καραμέλα

Εύκολο ψωμί ντομάτας με μυρωδικά

Συνταγή για ζουμερό κέικ λεμόνι

Πανεύκολο τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα