Με τριμμένα γεμιστά μπισκότα πορτοκαλιού.
Πανεύκολο τσίζκεϊκ με δροσερή κρέμα τυριού και μια πρωτότυπη βάση από τριμμένα γεμιστά μπισκότα πορτοκαλιού.
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα γεμιστά με κρέμα πορτοκάλι
- 130 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
- μαρμελάδα πορτοκάλι, για την επικάλυψη
Διαδικασία
- Για το τσίζκεϊκ πορτοκάλι, ανοίγουμε τα μπισκότα και αφαιρούμε από μέσα την κρέμα.
- Τα αλέθουμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
- Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο ώστε να βραχούν όλα.
- Στη συνέχεια, τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και τα πιέζουμε προς τα κάτω, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία βάση.
- Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το τυρί και το ξύσμα.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για ελάχιστο χρόνο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Προτού σερβίρουμε το τσίζκεϊκ, απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα πορτοκάλι.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Γόρτυνα: Άνοιξαν πυρ σε όχημα – Ένας 23χρονος τραυματίας
Λασίθι: Στη «φάκα» επιχειρηματίας για κατοχή σωρείας κροτίδων
Επεισοδιακή μεταμεσονύκτια καταδίωξη ζωοκλεφτών στο Ρέθυμνο
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα