Μπορεί να γίνει και γέμιση σε τούρτα
Μια βελούδινη μους, ιδανική για τους λάτρεις του καφέ, που μπορεί να γίνει και γέμιση σε τούρτα.
Υλικά
- 450 γρ. (2 κούπες + 1/4 κούπας) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 160 γρ. (3/4 κούπας + 1 κουτ. σούπας) ζάχαρη
- 60 ml καφές εσπρέσο (είτε φτιαγμένος με εσπρεσιέρα είτε με στιγμιαίο εσπρέσο)
- 50 ml (1/4 κούπας) γάλα
- 1 κουτ. γλυκού καφές στιγμιαίος, σε σκόνη
- ολόκληροι κόκκοι καφέ ή τριμμένη σοκολάτα, για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Για τη μους μόκα, σε ένα μπολ ρίχνουμε τον καφέ (ρόφημα), το γάλα και τον καφέ σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το μείγμα των καφέδων σιγά σιγά.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με όλη την ποσότητα της ζάχαρης μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Ανακατεύουμε τη σαντιγί μέσα στο προηγούμενο μείγμα, προσθέτοντάς τη λίγη λίγη και ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια ή ποτήρια και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Γαρνίρουμε τη μους μόκα με κόκκους καφέ ή τριμμένη σοκολάτα.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες για τις 8 σεισμικές δονήσεις βόρεια του Ηρακλείου
Πασχαλινός «μποναμάς» για τους αγρότες – Ξεκινά η πίστωση των λογαριασμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Πώς η Κρήτη «φρενάρει» τις επενδύσεις της – Το γαλατικό χωριό του Κτηματολογίου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα