Style 17.05.2024, 1:30

Συνταγή: Μους μόκα

Μπορεί να γίνει και γέμιση σε τούρτα

Μια βελούδινη μους, ιδανική για τους λάτρεις του καφέ, που μπορεί να γίνει και γέμιση σε τούρτα.

Υλικά

  • 450 γρ. (2 κούπες + 1/4 κούπας) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 160 γρ. (3/4 κούπας + 1 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 60 ml καφές εσπρέσο (είτε φτιαγμένος με εσπρεσιέρα είτε με στιγμιαίο εσπρέσο)
  • 50 ml (1/4 κούπας) γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού καφές στιγμιαίος, σε σκόνη
  • ολόκληροι κόκκοι καφέ ή τριμμένη σοκολάτα, για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

  • Για τη μους μόκα, σε ένα μπολ ρίχνουμε τον καφέ (ρόφημα), το γάλα και τον καφέ σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το μείγμα των καφέδων σιγά σιγά.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με όλη την ποσότητα της ζάχαρης μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε τη σαντιγί μέσα στο προηγούμενο μείγμα, προσθέτοντάς τη λίγη λίγη και ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
  • Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια ή ποτήρια και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Γαρνίρουμε τη μους μόκα με κόκκους καφέ ή τριμμένη σοκολάτα.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες για τις 8 σεισμικές δονήσεις βόρεια του Ηρακλείου

Πασχαλινός «μποναμάς» για τους αγρότες – Ξεκινά η πίστωση των λογαριασμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πώς η Κρήτη «φρενάρει» τις επενδύσεις της – Το γαλατικό χωριό του Κτηματολογίου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα