Ένα λαχταριστό πιάτο για το τραπέζι σας
Κρεμώδεις λιγκουίνι με ζουμερές γαρίδες, λευκό κρασί, τυρί παρμεζάνα και μανιτάρια. Πάμε να δούμε τη συνταγή μας…
Υλικά
- 400 γρ. λιγκουίνι
- 500 γρ. καθαρισμένες μικρές γαρίδες Pescanova
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλεύρι
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 300 γρ. λευκά μικρά μανιτάρια
- 30 ml ελαιόλαδο
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. baby σπανάκι
- 1-2 κ.σ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Πρώτα βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για ένα με δύο λεπτά.
- Τις βγάζουμε σε μπολ και τις διατηρούμε ζεστές.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτοντας ελάχιστο ελαιόλαδο, βάζουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα και βράζουμε για 2 λεπτά.
- Ωστόσο βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
- Προσθέτουμε στην άσπρη σάλτσα το σπανάκι και την παρμεζάνα καθώς και τα βρασμένα μακαρόνια με τα νερά που στάζουν.
- Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στην λευκή σάλτσα, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 51χρονος «νονός» για τη σεξουαλική κακοποίηση – Τον «καίει» βίντεο
«Πλημμύρισε» με κόσμο το κέντρο του Ηρακλείου – Δείτε φωτογραφίες
Άγιος Μηνάς – Άγιος Τίτος: Πλήθη πιστών προσέρχονται για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο (φωτογραφίες)
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα