Style 02.06.2024, 23:30

Συνταγή: Καλτσόνε σοκολάτας

Ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο 

Έτοιμη ζύμη για πίτσα, κουβερτούρα και αυτό είναι όλο. Έτσι απλά, εύκολα και γρήγορα έχουμε ένα νόστιμο επιδόρπιο.

Υλικά

  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα (στα σούπερ μάρκετ)
  • 100-125 γρ. κουβερτούρα της αρεσκείας μας (μπίτερ, γάλακτος ή λευκή)
  • 3 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • λίγη άχνη, για πασπάλισμα
  • λίγο κακάο, για πασπάλισμα

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε καλτσόνε σοκολάτας, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα.
  • Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Ξεδιπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα.
  • Την κόβουμε στρογγυλή χρησιμοποιώντας σαν οδηγό ένα αναποδογυρισμένο μεγάλο και ρηχό πιάτο.
  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
  • έπειτα, την σκορπίζουμε στην επιφάνεια της ζύμης (όχι μέχρι τις άκρες για να μην χυθεί κατά το ψήσιμο).
  • Ρίχνουμε από πάνω και το βούτυρο προσπαθώντας να πάει παντού.
  • Διπλώνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο.
  • Την πατάμε στις άκρες για να κλείσει καλά.
  • Ψήνουμε την καλτσόνε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Κόβουμε, την καλτσόνε σοκολάτας, σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Αναμειγνύουμε λίγη άχνη με λίγο κακάο και πασπαλίζουμε την πίτσα.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

«Σήμερα όλο το χωριό πενθεί ένα μεγάλο άδικο χαμό» – Η Άρβη θρηνεί για το μικρό Νικόλα

Brunch με υπόμνημα και μία δέσμευση για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζατζάκης»

Νέα «καραβιά» μεταναστών νότια της Γαύδου εντόπισε το Λιμενικό


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα