Τα υλικά και η εκτέλεση
Εύκολο φαγητό φακές με πλιγούρι, υψηλής διατροφικής αξίας, με πολλά αρώματα. Δοκιμάστε το.
Υλικά
Για τις φακές με πλιγούρι
- 1-1/2 φλ. φακές
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
- 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/4 κ.γ. μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1 φλ. πλιγούρι
- Αλάτι
- 3 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένη
- 1/2 λεμόνι (χυμός)
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Πρώτα βράζουμε τις φακές για 20’, τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.
- Σοτάρουμε για 8-10’ ανακατεύοντας τακτικά να πάρει χρώμα αλλά και να γλυκάνει.
- Μετά προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’
- Ρίχνουμε το πλιγούρι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί.
- Προσθέτουμε 2 -1/2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό, λίγο αλάτι και τις μισό βρασμένες φακές.
- Χαμηλώνουμε την ένταση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 10’ μέχρι σχεδόν να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Αφήνουμε έτσι ώστε να σταθούν για 5-10’, και μετά προσθέτουμε τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι.
Για το σερβίρισμα
- Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε.
- Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Σπιτική granola σε 3 απλά βήματα
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα