Τα υλικά και η εκτέλεση
Ξεκινάς την ημέρα σου γλυκά, αλλά χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη! Κι αν κάνεις ειδική διατροφή, αυτό είναι ό, τι πρέπει!
Υλικά
Για το γλυκό ψωμί
- 2 φλ. αλεύρι ολικής ανάμεικτο με χαρουπάλευρο
- 4 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
- 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ (χ.γ.)
- 2 πρέζα/ες αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
- ¾ φλ. φρέσκο γάλα
- ½ φλ. καλαμποκέλαιο
- 150 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη
- 1 φλ. ψιλοκομμένα φουντούκια
Για την επικάλυψη
- 1/2 κ.γ. μαργαρίνη
- 125 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε το γλυκό ψωμί με σοκολάτα, κοσκινίζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το baking powder.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το γλυκαντικό και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με πιρούνι και προσθέτουμε το γάλα και το καλαμποκέλαιο.
- Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε το μείγμα (θα μοιάζει με τη ζύμη του κέικ).
- Τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα φουντούκια.
- Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Για το ψήσιμο
- Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι η λάμα του μαχαιριού που θα μπήξουμε στο κέντρο του να βγαίνει στεγνή.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα με την μαργαρίνη.
- Περιχύνουμε το ψωμί κάνοντας γραμμές και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Σπιτική granola σε 3 απλά βήματα
Προφιτερόλ με κρουασανάκια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα