Ιδανικό σνακ και πλήρες γεύμα ταυτόχρονα
Μετατρέψτε μια ομελέτα σε πλήρες γεύμα γεμάτο βιταμίνες και φυτικές ίνες για μια έκρηξη ενέργειας. Ο συνδυασμός αβγών με πολύχρωμα λαχανικά δημιουργεί ένα γεύμα γεμάτο ενέργεια και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την υγεία. Και το καλύτερο; Είναι μια πεντανόστιμη ομελέτα που ακόμη και τα μικρά παιδιά θα λατρέψουν.
Υλικά
- 8 αβγά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κολοκύθι τριμμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2΄-3΄.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8΄-10΄ μέχρι να μαλακώσουν. Στο τέλος, ρίχνουμε το τυρί και το μαϊντανό κι αλατοπιπερώνουμε με μέτρο.
- Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τηγανίζουμε λίγο-λίγο το μίγμα.
- Μόλις φουσκώσει η ομελέτα, τη βγάζουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες – υπολογίζουμε να πάρουμε τέσσερις ομελέτες. Μοιράζουμε μέσα τη γέμιση, τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και σερβίρουμε.
Πηγή: hello.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα