Style 19.09.2024, 23:36

Σπιτική κέτσαπ – Έτοιμη σε 10 λεπτά

Χωρίς ζάχαρη

Μια συνταγή που μας κέντρισε το ενδιαφέρον είναι η σπιτική κέτσαπ, την οποία δημοσίευσε η διαιτολόγος Δήμητρα Παπαμίχου στο προφίλ της στο Instagram.

Αυτή η κέτσαπ θα συνοδεύσει τέλεια τις πατάτες σας και θα γίνει η ιδανική αλοιφή για τα σάντουιτς και τα τοστ σας.

Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 εβδομάδες ενώ οι θερμίδες είναι μόνο 15 ανά μια κουταλιά σούπας, αξίζει λοιπόν να τη δοκιμάσετε και θα ενθουσιαστείτε.

Υλικά

  •  400 γρ πελτέ ντομάτας
  • 80 γρ χουρμάδες
  • 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξύδι
  • 1 κγ σκόρδο σε σκόνη
  • 1κγ κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 γαρύφαλλο
  • 1/4 κγ κανέλα
  • 1/8 κγ πιπέρι καγιέν
  • 1 κγ αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 8 με 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αν τη θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη.

Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά βάζουμε το μείγμα μας σε ένα καλά καθαρισμένο βαζάκι, αφήνουμε να κρυώσει με ανοιχτό καπάκι και έπειτα βάζουμε στο ψυγείο.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα