Style 17.06.2024, 0:35

Συνταγή για πανακότα κεράσι

Ένα ελαφρύ και γευστικό καλοκαιρινό γλυκό

Η πανακότα είναι το απόλυτο ελαφρύ και γευστικό καλοκαιρινό γλυκό, τέλειο για να το συνδυάσεις με ζουμερά κεράσια, τα φρούτα της εποχής.

Συστατικά

  •  200 γρ. φρέσκα κεράσια, πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 70 ml φρέσκο χλιαρό γάλα
  • 150 γρ. ζελέ κεράσι
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  1.  Ρίχνεις σε μία μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και περιμένεις να πάρουν μία βράση
  2. Προσθέτεις στο ζελέ και ανακατεύεις συνεχώς για 1-2 λεπτά
  3. Αποσύρεις την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις στο μείγμα το γιαούρτι και τα κομμένα κεράσια
  4. Ανακατεύεις συνεχώς και προσθέτεις τις βανίλιες
  5. Απλώνεις διάφανη μεμβράνη σε μια φόρμα για κέικ έτσι ώστε να καλυφθούν τα πλαϊνά μέρη και να έχει μεγάλο περιθώριο στις άκρες
  6. Αδειάζεις στην φόρμα το μείγμα και το σκεπάζεις με την μεμβράνη
  7. Βάζεις την πανακότα στο στο ψυγείο για 6-7 ώρες
  8. Αφαιρείς την πανακότα από τη φόρμα πιάνοντας από την άκρη τη μεμβράνη και την αναποδογυρίζεις σε μια μεγάλη πιατέλα
  9. Βγάζεις τη μεβράνη, κόβεις την πανακότα σε μεσαία κομμάτια και σερβίρεις.

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για… ανάλαφρη πανακότα με άπαχο γάλα και φράουλες

Λαχταριστό cheesecake με oreo

Συνταγή για Vegan μπισκότα με φιστικοβούτυρο


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα