Style 13.08.2024, 23:36

Συνταγή: Καλαμάρια γεμιστά με φέτα

Φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία!

Καλαμάρια γεμιστά με φέτα, ξινομυζήθρα και λαχανικά στο φούρνο, με αρώματα που δεν μπορείς να αντισταθείς! Φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία!

Υλικά

Για τα γεμιστά καλαμάρια

  • 4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γραμ. σύνολο)
  • 1 φλ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 φλ. φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. ξινομυζήθρα
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. πολτό ελιάς
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τη σάλτσα

  • Αρωματικό λάδι
  • Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

  • Ντοματίνια
  • Φύλλα ρόκας

Εκτέλεση

  • Πρώτα καθαρίζουμε, πλένουμε τα καλαμάρια, και κάνουμε με ένα ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος τους (ώστε να παίρνουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά) και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
  • Με ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε ένα ένα και κλείνουμε το άνοιγμα τους με οδοντογλυφίδα.
  • Ψήνουμε στη σχάρα για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
  • Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με λάδι και φρέσκο βασιλικό, τα οποία έχουμε χτυπήσει.
  • Ενναλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, αφού πρώτα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα.
  • Σερβίρονται με ντοματίνια και φύλλα ρόκας.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι

Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά

Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα