Τα υλικά και η εκτέλεση
Μπουρέκι που όταν το γεύεσαι, απολαμβάνεις σε κάθε μπουκιά το μοναδικό συνδυασμό της γλυκιάς κολοκύθας και του μήλου, με το τραγανό φύλλο να κάνει τη διαφορά.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 kg γλυκιά κολοκύθα τριμμένη
- 2 μήλα Ζαγοράς τριμμένα
- 2 καρότα τριμμένα
- 1/4 φλ. κονιάκ
- 1 φλ. ξανθές σταφίδες
- 1/2 φλ. μαύρη σταφίδα
- 1/2 κ.γ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- Λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε την κολοκύθα, τα καρότα και το μήλο να μαραθούν και να πίνουν τα υγρά τους.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να στεγνώσει το μείγμα και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη μισή ζάχαρη, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Ανοίγουμε το φύλλο.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 ή 32 εκ. ή πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος.
- Στρώνουμε 6 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη (την υπόλοιπη) και κανέλα.
- Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε στα φύλλα.
- Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας και πασπαλίζοντας κανελοζάχαρη.
- Τα φύλλα που περισσεύουν τα γυρίζουμε προς τα κάτω, όπως στο γαλακτομπούρεκο, ή τα κόβουμε.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, ώστε να παγώσει το βούτυρο και να μην διαλύεται η επιφάνεια, όταν χαράζουμε σε κομμάτια.
- Χαράζουμε και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στην μεσαία σχάρα για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
- Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα