Εύκολη, γρήγορη και νηστίσιμη συνταγή
Απίθανη συνταγή για μαφιν χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα. Απλά πρέπει να τη δοκιμάσετε!
Υλικά
- 1½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 3 κ.σ. κακάο
- 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη ακατέργαστη
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
- 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 κ.σ ξίδι
- 1/2 φλ. σουσαμέλαιο.
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε πρώτα σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το baking powder και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι.
- Τέλος διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα.
- Με κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα.
Για το ψήσιμο
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.
Πηγή: thetoc.gr
Διαβάστε επίσης:
Ιταλική διπλωμένη πίτσα («Καλτσόνε»)
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα