Κάθε μπουκιά και απόλαυση
Τραγανά σφολιατάκια με προσούτο, μοτσαρέλα και βασιλικό. Τέλειο σνακ, κάθε μπουκιά και απόλαυση.
Υλικά
Για τα σφολιατάκια
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 12 φέτ. λεπτές προσούτο
- 125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 12 φύλλα φρέσκο βασιλικό
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το διάλυμα αυγού
- 1 κρόκο
- 3 κ.σ. γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
- Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας.
- Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το κάθε φύλλο.
- Διπλώνουμε στη μέση 1 φέτα προσούτο και τη βάζουμε στο μισό σφολιατάκι.
- Τοποθετούμε επάνω 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικό.
- Τρίβουμε πιπέρι.
- Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.
- Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν.
- Τα αραδιάζουμε (12 σε σύνολο) σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
- Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τ’ αλείφουμε με πινέλο.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα