Style 02.08.2024, 4:20

Σουφλέ καπουτσίνο της Αργυρώς

Ένα ιδανικό γλυκό για τους λάτρεις του καφέ και όχι μόνο!

Όποιος και να τα δοκιμάσει τρελαίνεται με αυτά τα εύκολα και ατομικά σουφλέ καπουτσίνο.

Υλικά

  • 120 γραμ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 180 γραμ. σοκολάτα πολύ καλής ποιότητας
  • πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κοφτή στιγμιαίο καφέ
  • 3 κρόκους
  • 1 βανίλια
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 3 ασπράδια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ζάχαρη έξτρα για τα φλιτζάνια
  • χτυπημένη κρέμα για το σερβίρισμα
  • κακάο ή τρίμμα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Για τα σουφλέ cappuccino

  • Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200ºC, στον αέρα.
  • Από το συνολικό βούτυρο, βουτυρώνουμε 6 πυρίμαχα, χοντρά φλιτζάνια και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  • Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μπολ για μπεν μαρί βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και τον καφέ, να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά.
  • Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να λιώσετε σωστά τη σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με 3 κουταλιές ζάχαρη και τη βανίλια με σύρμα ή μίξερ χειρός, μέχρι να ασπρίσει και να πυκνώσει το μίγμα.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη, χλιαρή σοκολάτα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι με ένα σύρμα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά μερικά δευτερόλεπτα, να γυαλίσει η μαρέγκα.
  • Με απαλές κινήσεις διπλώνουμε τη μαρέγκα στη σοκολάτα.
  • Δεν ανακατεύουμε πολλή ώρα, ίσα να ενωθούν τα μίγματα.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε τα σουφλέ σοκολάτας για 10′ μέχρι να φουσκώσουν, να ξεκολλήσουν οι άκρες, να στερεοποιηθεί η επιφάνεια, αλλά η καρδιά να παραμείνει υγρή.
  • Αν τα αφήσουμε στο ψυγείο και τα ψήνουμε λίγα λίγα, θέλουν 2′-3′ παραπάνω ψήσιμο. Όσο κρυώνουν, η καρδιά σφίγγει.
  • Σερβίρουμε καυτά τα φλιτζάνια με λίγη παχύρρευστη κρέμα στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε κακάο.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα