Ένα ιδανικό γλυκό για τους λάτρεις του καφέ και όχι μόνο!
Όποιος και να τα δοκιμάσει τρελαίνεται με αυτά τα εύκολα και ατομικά σουφλέ καπουτσίνο.
Υλικά
- 120 γραμ. βούτυρο σε κομματάκια
- 180 γραμ. σοκολάτα πολύ καλής ποιότητας
- πολύ ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. κοφτή στιγμιαίο καφέ
- 3 κρόκους
- 1 βανίλια
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 πρέζες αλάτι
- 3 ασπράδια
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ζάχαρη έξτρα για τα φλιτζάνια
- χτυπημένη κρέμα για το σερβίρισμα
- κακάο ή τρίμμα σοκολάτας για το σερβίρισμα
Για τα σουφλέ cappuccino
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200ºC, στον αέρα.
- Από το συνολικό βούτυρο, βουτυρώνουμε 6 πυρίμαχα, χοντρά φλιτζάνια και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μπολ για μπεν μαρί βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και τον καφέ, να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά.
- Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να λιώσετε σωστά τη σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με 3 κουταλιές ζάχαρη και τη βανίλια με σύρμα ή μίξερ χειρός, μέχρι να ασπρίσει και να πυκνώσει το μίγμα.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη, χλιαρή σοκολάτα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι με ένα σύρμα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά μερικά δευτερόλεπτα, να γυαλίσει η μαρέγκα.
- Με απαλές κινήσεις διπλώνουμε τη μαρέγκα στη σοκολάτα.
- Δεν ανακατεύουμε πολλή ώρα, ίσα να ενωθούν τα μίγματα.
Για το ψήσιμο
- Ψήνουμε τα σουφλέ σοκολάτας για 10′ μέχρι να φουσκώσουν, να ξεκολλήσουν οι άκρες, να στερεοποιηθεί η επιφάνεια, αλλά η καρδιά να παραμείνει υγρή.
- Αν τα αφήσουμε στο ψυγείο και τα ψήνουμε λίγα λίγα, θέλουν 2′-3′ παραπάνω ψήσιμο. Όσο κρυώνουν, η καρδιά σφίγγει.
- Σερβίρουμε καυτά τα φλιτζάνια με λίγη παχύρρευστη κρέμα στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε κακάο.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα