Μία ιδιαίτερη πίτσα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Πίτσα τσιαπάτα µε χαλούµι και χωριάτικο λουκάνικο. Είναι τέλεια για όσους λατρεύουν τις έντονες γεύσεις. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!
Υλικά
- 1 φραντζόλα τσιαπάτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο (ή δύο μικρά) χωριάτικο λουκάνικο
- 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (έτοιμη)
- 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 100 γρ. τριμμένο χαλούμι
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
Για την πίτσα τσιαπάτα
- Κόβουμε πρώτα την τσιαπάτα οριζόντια με ένα μαχαίρι και τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.
- Με ένα πινέλο την αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Μοιράζουμε στα 2 κομμάτια τσιαπάτα τη σάλτσα ντομάτας.
- Πασπαλίζουμε με τα τυριά, τις φέτες κρεμμυδιού και, τέλος, αραδιάζουμε ομοιόμορφα τα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες.
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200°C στις αντιστάσεις για 15΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ξεροψηθεί η τσιαπάτα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα