Style 13.08.2024, 9:00

Μοσχαράκι με κόκκινες πιπεριές, πάπρικα και γιαούρτι

Mε πικάντικη γεύση από την πάπρικα και τη δροσιά του γιαουτιού

Λαχταριστό πικάντικο μοσχάρι για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων και όχι μόνο! Φτιάξτε το και θα το λατρέψετε!

Υλικά

  • 1200 γρ. μοσχάρι (ποντίκι νουά ή χτένι σπάλας)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγέν (προαιρετικά)
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ εμπορίου
  • 1 κ.σ. αλεύρι ή κορνφλάουερ
  • Αλάτι
  • 1 συσκ. γιαούρτι

Για το μοσχάρι

  • Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές.
  • Σε πλασοτέ (ρηχή και φαρδιά) κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ ώσπου να γυαλίσει (όχι να κάνει χρώμα), ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Πασπαλίσουμε με την πάπρικα και το καγέν το κρέας,
  • Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας.
  • Καθαρίζουμε τις πιπεριές από σπόρους και μεμβράνες και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (μικρά τετράγωνα) ή σε λεπτά μπαστουνάκια.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια,
  • Προσθέτουμε αλάτι.
  • Σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄ ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.
  • Σ’ ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι με 2 κ.σ. νερό.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν όπως κάνουμε όταν φτιάχνουμε αυγολέμονο.
  • Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Σερβίρουμε με ρύζι.
  • Εναλλακτικά το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε και με χοιρινό (στρογγυλό ή κιλότο από μπούτι ή σπάλα).

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα