Style 16.08.2024, 5:32

Πεντανόστιμες σουπιές με χόρτα τσιγαριστά και σιτάρι

Συνταγή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Σουπιές με χόρτα τσιγαριαστά, καλοκαιρινή γεύση σε μια εύκολη, θρεπτική και νηστίσιμη συνταγή.

Υλικά

  • 4 καθαρισμένες σουπιές
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους χοντροκομμένα
  • 1 kg χόρτα διάφορα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1½ φλ. σιτάρι
  • 1 φλ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πρώτα μουσκεύουμε το σιτάρι σε μπόλικο νερό για 1 ώρα. Το στραγγίζουμε.
  • Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό.
  • Βάζουμε καπάκι και το βράζουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά τις σουπιές για 5 με 6 λεπτά να πιούν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 5 με 6 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και 1/2 φλ. νερό.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
  • Τέλος προσθέτουμε το σιτάρι και τα μυρωδικά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι το σιτάρι να ρουφήξει τα υγρά του φαγητού.
  • Αραιώνουμε το ταχίνι με λίγο νερό και το λεμόνι, περιχύνουμε το φαγητό και ανακατεύουμε.
  • Βγαίνει πηχτό, χωρίς σάλτσα και είναι τέλειο!

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα