Τα υλικά και η εκτέλεση
Τούρτα σοκοµπανάνα µε τραγανή μαρέγκα, συνταγή για τούρτα εντυπωσιακή στην όψη, που ξετρελαίνει όσους τη δοκιμάσουν! Αυτή η συνταγή απαιτεί 3 στάδια παρασκευής. Φτιάχνουμε την μαρέγκα σοκολάτας ,την κρέμα σοκολάτας και την κρέμα μπανάνας.
Για τη μαρέγκα κακάο
- 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. κακάο
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
Για την κρέμα σοκολάτας
- 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. λικέρ μπανάνα ή άλλο λικέρ
Για την κρέμα μπανάνας
- 200 γρ. μπανάνες
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
Για τη μαρέγκα
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
- Τότε βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει και να σφίξει η μαρέγκα.
- Κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και την άχνη και με σπάτουλα απαλά ενσωματώνουμε τα υλικά στο μείγμα.
- Σε λαμαρίνα απλώνουμε λαδόκολλα.
- Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ ή με ένα κουτάλι δίνουμε σχήμα δίσκου με διάμετρο 20 εκ. (φτιάχνουμε 2 δίσκους μαρέγκας).
- Ψήνουμε στο φούρνο τη μαρέγκα στους 100οC για περίπου 1 ώρα, έως ότου στεγνώσει καλά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα σοκολάτα
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Την αφήνουμε να χλιαρύνει αρκετά.
- Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός σε παχύρρευστη μορφή.
- Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα στην κρύα (θερμοκρασία δωματίου) πλέον σοκολάτα και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το λικέρ και την υπόλοιπη κρέμα.
- Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα.
Για την κρέμα μπανάνα
- Βάζουμε τη ζελατίνα σε μπολάκι και προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό.
- Αφήνουμε 2΄-3΄ να φουσκώσει.
- Τη βάζουμε πάνω σε μπρίκι με νερό που βράζει και την αφήνουμε 1΄-2΄ να λιώσει.
- Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μίξερ, προσθέτουμε χυμό και ζάχαρη.
- Ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας τη ζελατίνα.
- Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μείγμα μπανάνας.
- Ανακατεύουμε με σύρμα.
Συναρμολόγηση της τούρτας
- Χρησιμοποιούμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. για να στήσουμε την τούρτα.
- Βάζουμε τον ένα δίσκο στην φόρμα σαν βάση.
- Ρίχνουμε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο μαρέγκας.
- Καλύπτουμε με μία στρώση κρέμα μπανάνας.
- Παγώνουμε την τούρτα για 5 ώρες, να σφίξει.
- Αφήνουμε 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου την τούρτα και σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα