Τα υλικά και η εκτέλεση
Εντυπωσιακός και ιδανικός για γαρνιριτούρα στο καθημερινό ή στο γιορτινό σας τραπέζι. Η γλύκα και η γεύση του καρότου, σε όλο το μεγαλείο της.
Υλικά
- 1 κιλό τρυφερά καρότα
- 1 πατάτα
- 1 σπιτικό ζωμό ψυγείου
- 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος (λιωμένο)
- 2 φλ. ζεστό νερό
- 3/4 φλ. εβαπορέ γάλα χαμηλών λιπαρών
- 2 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Αρωματίζουμε με
- λίγο μοσχοκάρυδο ή αστεροειδή γλυκάνισο ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φέτες και την πατάτα σε μικρά καρέ.
- Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8′ ανακατεύοντας τα να γλασάρουν.
- Προσθέτουμε αρωματικό (ένα από όλα αυτά), τον σπιτικό ζωμό ψυγείου και περιχύνουμε με το ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους και να στεγνώσουν.
- Αν έχουμε αρωματίσει με αστεροειδή γλυκάνισο τον αφαιρούμε.
- Περιχύνουμε με το γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση και να βράσει για 1-2′.
- Πολτοποιούμε τον πουρέ και προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα