Δοκιμάστε τους!
Εκτός από ρεβυθοκεφτέδες, με την σως σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να συνοδεύσετε και τα κλασικά φαλάφελ!
Υλικά
- 250 γρ. ρεβύθια βρασμένα και καλά στραγγισμένα
- 2 κ.σ. ταραμά λευκό
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
- 1/2 λεμόνι (χυμός)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σως ταχίνι
- 1 φλ. ταχίνι
- 5 κ.σ. νερό
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τους ρεβυθοκεφτέδες
- Για τους ρεβυθοκεφτέδες με ταραμά και σως ταχίνι τα ρεβύθια μπορεί να είναι περίσσευμα από προηγούμενο μαγείρεμα ή απλά νεροβρασμένα.
- Πρέπει όμως να είναι πολύ καλά στραγγισμένα.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με πιρούνι ή με το χέρι.
- Στύβουμε καλά το μουλιασμένο ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στο μείγμα για τους ρεβυθοκεφτέδες με ταραμά και σως ταχίνι.
- Προσθέτουμε τον ταραμά, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το τριμμένο ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, στύβουμε το λεμόνι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Αλατίζουμε μόνο αφού δοκιμάσουμε, γιατί ο ταραμάς είναι αλμυρός.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα, όπως όταν κάνουμε κανονικά κεφτεδάκια.
- Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σως ταχίνι
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι ή σύρμα.
- Βάζουμε την σως σε μπολάκι και τους ρεβυθοκεφτέδες σε πιατέλα.
- Βουτάμε κάθε κεφτεδάκι στην σως ταχίνι και απολαμβάνουμε.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα