Τα υλικά και η εκτέλεση
Χορταστική σαλάτα με πλιγούρι, ό,τι πρέπει για περιόδους νηστείας. Αντί για ξίδι μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι.
Υλικά
- 2 μεγάλα μάτσα μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένος
- 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 αγγούρι με τη φλούδα του
- 4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
- 4 κ.σ. μπαλσάμικο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1½ φλ. πλιγούρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Tοποθετούμε πρώτα το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να σταθεί για 15΄, να φουσκώσει το πλιγούρι.
- Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβουμε σε καρέ.
- Τις βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα.
- Κόβουμε το αγγούρι στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε με μαχαίρι τους σπόρους και το ψιλοκόβουμε σε καρέ.
- Προσθέτουμε επίσης το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το μουλιασμένο και στραγγισμένο πλιγούρι.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Ανακατεύουμε με δύο κουτάλια πολύ καλά και παγώνουμε τη σαλάτα το λιγότερο για 1 ώρα.
- Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε ξανά.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα