Style 24.08.2024, 5:47

Απολαυστική μαϊντανοσαλάτα με πλιγούρι και μυρωδικά από την Αργυρώ

Τα υλικά και η εκτέλεση

Χορταστική σαλάτα με πλιγούρι, ό,τι πρέπει για περιόδους νηστείας. Αντί για ξίδι μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι.

Υλικά

  • 2 μεγάλα μάτσα μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένος
  • 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
  • 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 αγγούρι με τη φλούδα του
  • 4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 4 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1½ φλ. πλιγούρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Tοποθετούμε πρώτα το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να σταθεί για 15΄, να φουσκώσει το πλιγούρι.
  • Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβουμε σε καρέ.
  • Τις βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα.
  • Κόβουμε το αγγούρι στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε με μαχαίρι τους σπόρους και το ψιλοκόβουμε σε καρέ.
  • Προσθέτουμε επίσης το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το μουλιασμένο και στραγγισμένο πλιγούρι.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  • Ανακατεύουμε με δύο κουτάλια πολύ καλά και παγώνουμε τη σαλάτα το λιγότερο για 1 ώρα.
  • Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε ξανά.

Πηγή: argiro.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα