Style 05.12.2024, 23:36

Θεσπέσια λιγκουίνι με τσιγαριστές γαρίδες και πέστο της Αργυρώς

Τα υλικά και η εκτέλεση

Ονειρεμένο πιάτο ζυμαρικών, ο συνδυασμών των γεύσεων και των αρωμάτων είναι ακαταμάχητος.

Υλικά

  • 1 συσκ. λινγκουίνι
  • 2 φλ. σάλτσα πέστο
  • 1 kg γαρίδες
  • 1 φλ. ζωμός
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2-3 πρέζα/ες πάπρικα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κομμάτι/ια παρμεζάνα ώριμη
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για τις γαρίδες

  • Αφαιρούμε πρώτα τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες.
  • Αφαιρούμε το έντερο από την ράχη σχίζοντας ελαφρά την επιφάνεια και τραβώντας το έντερο.
  • Στεγνώνουμε καλά τις γαρίδες σε απορροφητικό χαρτί.

Για τα λιγκουίνι με γαρίδες

  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε μπολ, προσθέτουμε την πιπερίτσα, την πάπρικα και το ελαιόλαδο.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε τις γαρίδες.
  • Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 20′.
  • Βάζουμε τα κεφάλια γαρίδας σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
  • Σιγοβράζουμε για 15-20′.
  • Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κεφάλια. Κρατάμε τον ζωμό για αργότερα.
  • Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό 2′ λιγότερα από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε τις γαρίδες με τη μαρινάδα τους.
  • Σοτάρουμε για 2-3′, προσθέτουμε τον ζωμό γαρίδας και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Με τσιμπίδα και όπως στάζουν, ρίχνουμε τα λιγκουίνι μέσα στις γαρίδες .
  • Με κυκλικές κινήσεις με τσιμπίδα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά.
  • Τραβάμε το τηγάνι εκτός φωτιάς.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα 2 φλ. χειροποίητη δικιά μας σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αν θέλουμε πιο αραιή σάλτσα προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: argiro.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα