Τα υλικά και η εκτέλεση
Τι λέτε για τηγανητά κεφτεδάκια κοτόπουλο; Παναρισμένα με φρυγανιά, για τέλεια και ξεροψημένη κρούστα!
Υλικά
Για το κοτόπουλο
- 500 τεμάχιο/ια μικρό ολόκληρο κοτόπουλο
- 2-3 αυγά
- 1 φλ. τυρί τριμμένο
- 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φέτ. μπέικον
- 1 καρότο ψιλοτριμμένο
- 2 σκελ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Για το τηγάνισμα
- Ελαιόλαδο
Για το πανάρισμα
- Αλεύρι
- Αυγά
- Φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Πρώτα βράζουμε το κοτόπουλο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε, πετάμε την πέτσα, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και το λιώνουμε στο μπλέντερ.
- Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το τυρί, τα αυγά, το μαϊντανό, το μπέικον (που το έχουμε προηγουμένως περάσει λίγο στο τηγάνι), το καρότο και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ζυμώνουμε καλά όλα αυτά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ωραίο μείγμα.
- Πλάθουμε σε μεγάλες μακρόστενες μπαλίτσες.
- Τις περνάμε από το αλεύρι, χτυπημένο αυγό και φρυγανιά και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
- Μετά, τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα