Πώς επηρεάζει ο βρασμός τη θρεπτική τους αξία
Σύμφωνα με τον κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο, Ευμένη Καραφυλλίδη, ο χρόνος μαγειρέματος των αυγών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: Την προσωπική προτίμηση, εάν τα αυγά βρίσκονται στο ψυγείο, το μέγεθός τους, ακόμη και τον τύπο του τηγανιού που χρησιμοποιείται.
Γενικά, όμως, στα 3 λεπτά βρασμού το ασπράδι είναι μαλακό, ο κρόκος είναι ακόμα ρευστός και έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα. Στα 5 λεπτά έχει σφίξει το ασπράδι, ο κρόκος είναι λιγότερο ρευστός από τα 3 λεπτά και έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα. Μετά τα 7 λεπτά (περίπου 10 λεπτά), είναι σφιχτός ο κρόκος και έχει ένα έντονο κίτρινο χρώμα.
Πηγή: ygeiamou.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα