Τα υλικά και η εκτέλεση
Ρεβύθια με κριθαράκι, φαγητό που σε «γεμίζει» και ένας συνδυασμός που δεν περιμένεις να σου δώσει τέτοια νοστιμιά και πλούσια γεύση.
Υλικά
- 500 γρ. ρεβύθια
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 συσκ. ντομάτα ψιλοκομμένη
- 300 γρ. κριθαρακι
- Aλάτι, πιπέρι
- Tριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ρεβύθια που περίσσεψαν από το τραπέζι της προηγούμενης μέρας.
- Διαφορετικά, τα μουλιάζουμε μια ημέρα πριν.
- Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό να μαλακώσουν.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο μαζί με το δεντρολίβανο για 1-2 λεπτά. Τα αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα ρεβύθια και λίγο από το νερό τους.
- Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20′, πρέπει να είναι αρκετά ζουμερά.
- Τα πολτοποιούμε 1/2 φλ. στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε στην σούπα να πυκνώσει.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι στη σούπα. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
- Στο τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα