Με γεύση φανταστική και τραγανή κρούστα!
Αυτό το ψωμί ολικής άλεσης με γιαούρτι γίνεται και ψήνεται σε χρόνο ρεκόρ, αφού δεν έχει μαγιά και το ψήνετε αμέσως μόλις το ζυμώσετε.
Υλικά
- 2 φλ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
- 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1½ φλ. γάλα
Για το γρήγορο ψωµί
- Για το ψωμί ολικής αλέσεως, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ.
- Τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη.
- Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη ζυμώνουμε 5΄, να αφρατέψει καλά.
- Της δίνουμε σφαιρικό σχήμα.
- Την πατάμε ελαφρά στην κορυφή, να ισιώσει.
- Τη βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.
- Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά την επιφάνεια με βαθιές χαρακιές.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή σπόρους στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε το καρβέλι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, τελευταία σχάρα, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει καλά, περίπου 35΄.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα