Style 08.09.2024, 5:05

Συνταγή για πανεύκολο και γρήγορο ψωµί ολικής άλεσης µε γιαούρτι

Με γεύση φανταστική και τραγανή κρούστα!

Αυτό το ψωμί ολικής άλεσης με γιαούρτι γίνεται και ψήνεται σε χρόνο ρεκόρ, αφού δεν έχει μαγιά και το ψήνετε αμέσως μόλις το ζυμώσετε.

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1½ φλ. γάλα

Για το γρήγορο ψωµί

  • Για το ψωμί ολικής αλέσεως, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ.
  • Τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη.
  • Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη ζυμώνουμε 5΄, να αφρατέψει καλά.
  • Της δίνουμε σφαιρικό σχήμα.
  • Την πατάμε ελαφρά στην κορυφή, να ισιώσει.
  • Τη βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.
  • Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά την επιφάνεια με βαθιές χαρακιές.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή σπόρους στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε το καρβέλι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, τελευταία σχάρα, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει καλά, περίπου 35΄.

Πηγή: argiro.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα