Τα υλικά και η εκτέλεση
Λαχταριστή τυρένια ομελέτα στο φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες. Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
- 2 μέτριες πατάτες, βρασμένες
- 1 μέτριο κολοκύθι
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak Soft
- 6 αυγά μεγάλα
- 1/2 φλ. τριμμένα τυριά που λιώνουν Arla Pasta & Gratinar
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Κόβουμε το κολοκύθι και την πιπεριά σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το Lurpak soft.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά να βουτυρωθούν, να ζεσταθούν και να μελώσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι και τα τριμμένα τυριά.
- Περιχύνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Αφήνουμε 1-2 λεπτά στη φωτιά, ανασηκώνοντας τις άκρες της προς το κέντρο του σκεύους, ώστε να τρέχει ολόγυρα το υγρό αυγό.
- Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει ομοιόμορφα και να σταθεροποιηθεί στο κέντρο για περίπου 12 λεπτά
- Την αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε την ομελέτα με σαλάτα εποχής.
Ψήσιμο σε ταψί
- Εναλλακτικά σοτάρουμε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι με Lurpak soft και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι.
- Περιχύνουμε με τα αυγά και τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για 20′ να σταθεροποιηθεί στο κέντρο.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά σερβίρουμε σε κομμάτια.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα