Style 12.09.2024, 5:47

Φανταστικά κουλουράκια μπύρας με κανέλα από την Αργυρώ

Νηστίσιμα, vegan και μοναδικά!

Φανταστικά νηστίσιμα κουλουράκια μπύρας. Τραγανά, αφράτα χωρίς μίξερ, με πολύ απλά υλικά! Νηστίσιμα, vegan και μοναδικά.

Υλικά

  • 1 φλ. μισό σπορέλαιο και μισό ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. μπύρα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο (ξύσμα)
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 3½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επικάλυψη

  • Μπόλικο σουσάμι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη μπύρα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και τη σόδα και με σύρμα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και λαδερή. Πολύ εύπλαστη.
  • Τα πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα βουτάμε σε σουσάμι προαιρετικά.
  • Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
  • Ψήνουμε τα νηστίσιμα κουλουράκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν.
  • Στη μέση τoυ ψησίματος ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά για ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά).

Μυστικά

  • Η μπύρα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το λάδι πρέπει να είναι απαλό. Δηλαδή ένα λάδι φρέσκο δυνατό ή με πολλά οξέα θα βαρύνει την γεύση τους. Ελαιόλαδο απαλό, μισό μισό με καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο είναι ο ιδανικός συνδυασμός.
  • Μη ζυμώνετε πολύ ώρα τη ζύμη από την ώρα που βάζετε το αλεύρι.
  • Όσο πιο λίγο ζυμώνετε τόσο πιο αφράτα και τραγανά θα βγουν τα νηστίσιμα κουλουράκια σας.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και λαδερή. Εύπλαστη. Σαν μαλακή πλαστελίνη.
  • Ξεκουράστε την ζύμη για 30΄αν έχετε τον χρόνο. Θα πλάθονται πιο εύκολα.
  • Για να διατηρηθούν τραγανά και αφράτα μέχρι το τελευταίο αφού κρυώσουν τελείως βάλτε τα σε αεροστεγές κουτί.

Πηγή: argiro.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα