Δοκιμάστε να τις φτιάξετε και θα ξετρελαθείτε!
Χειμώνα – καλοκαίρι, εμείς θέλουμε να μυρίζουμε πάντα τη θάλασσα! Το ιδανικό είναι να τις σερβίρουμε σαν μεζεδάκι μαζί με λίγο ουζάκι.
Υλικά
- 600 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
- 1 καυτερή φρέσκια πιπεριά ψιλοκομμένη
Πικάντικες σαρδέλες φούρνου
- Αφού καθαρίσουμε τις σαρδέλες αφαιρούμε το κόκαλο και τις ανοίγουμε σαν πεταλούδα (τα φιλέτα ενωμένα).
- Περιχύνουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
- Αραδιάζουμε τις σαρδέλες με τη ράχη τους στο ταψί.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καλά και πασπαλίζουμε τα φιλέτα με τη ρίγανη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το ξύσμα και το χυμό και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα τις σαρδέλες.
- Ψήνουμε τις σαρδέλες στο φούρνο για 8΄-10΄ στους 200° C.
- Σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα