Style 12.10.2024, 0:43

Συνταγή: Tραγανές φτερούγες κοτόπουλου στον φούρνο

Μοιάζουν με τηναγνητές… αλλά δεν είναι!

Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι το απόλυτο fingerfood. Και επειδή είναι στον φούρνο και όχι τηγανητές μπορείτε να τις απολαύσετε χωρίς καθόλου ενοχές.

Υλικά

  • 600 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 2 αυγά
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Μαϊντανός

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε φτερούγες κοτόπουλου αλατίζοντας τις από όλες τις πλευρές.
  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, το ξύσμα ενός λεμονιού, τον χυμό από μισό λεμόνι και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
  • Βάζουμε τη φρυγανιά σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Στη συνέχεια περνάμε τις φτερούγες κοτόπουλου πρώτα από το αυγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
  • Ύστερα τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν οι φτερούγες κοτόπουλου, τις σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστές, συνοδευόμενες από μερικές φέτες λεμονιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα