Ένα ιδιαίτερα γευστικό πιάτο
Οι σουπιές είναι εκ των ων ουκ άνευ στα τσιπουράδικα. Πιο συνηθισμένη εκδοχή είναι οι ψητές στα κάρβουνα, αλλά τις κάνουν συχνά και μαγειρευτές. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πιο ιδιαίτερη και τραβάει μπόλικο τσίπουρο.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και ολόκληρες
- 4 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
- 100 ml λευκό κρασί, ξηρό
- 2 πιπεριές κέρατο, σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. σταφίδες μαύρες
- 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια και σταφίδες βάζουμε τις σουπιές ολόκληρες σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσοχή, δοκιμάζουμε, γιατί δεν θέλουμε να παραβράσουν και να γίνουν σαν σχοινί.
- Σουρώνουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές και τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κέρατο και την πιπεριά Φλωρίνης, τις σταφίδες και τις ντομάτες.
- Συμπληρώνουμε με 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μελώσει το φαγητό.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα