Style 30.12.2024, 22:36

Συνταγή: Χριστουγεννιάτικο egg nog

Δείτε την συνταγή 

Το τραπέζι στρώνεται με άσπρο, γιορτινό τραπεζομάντιλο, κοντά στο στολισμένο έλατο κι επάνω ακουμπάει το μεγάλο γυάλινο μπολ με το egg nog. Δίπλα, τα γυάλινα, επίσης, φλιτζανάκια ή ποτήρια κι ένα μπολ με τριμμένη κανέλα και μοσχοκάρυδο για όσους θέλουν.

Υλικά

  • 1 κρόκος αυγού, ολόφρεσκου και βιολογικο
  • 200 ml Cointreau
  • 300 ml σκούρο ρούμι
  • 100 ml γάλα
  • λίγη κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσετε το egg nog χτυπάτε πολύ καλά τον κρόκο με το γάλα, ώσπου να ασπρίσουν και τα βάζετε να πάρουν μία βράση.
  • Προσθέτετε το Cointreau και το ρούμι, στη συνέχεια την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
  • Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε.
  • Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση και περισσότερες θερμίδες, χτυπήστε λίγη κρέμα σε ελαφριά σαντιγί και βάλτε μια κουταλιά από πάνω.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα