Θα τα φτιάξετε πολύ εύκολα!
Μόνο σόδα, νερό και κορν φλάουρ αρκούν για να φτιάξουμε ολόλευκα και λαμπερά στολίδια που θα τους δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε με κουπ πατ! Προσοχή! Δεν είναι βρώσιμα!
Υλικά
- 1 φλιτζ. σόδα μαγειρική
- 1/2 φλιτζ. κορν φλάουρ
- 3/4 φλιτζ. νερό
- χρυσόσκονη και ασημόσκονη
Διαδικασία
- Για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, ρίχνουμε τη σόδα και το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης, απαλή και εύπλαστη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και στρώνουμε ένα μπολ με λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη μέσα στο μπολ, τη σκεπάζουμε με μια βρεγμένη και καλά στυμμένη καθαρή πετσέτα κουζίνας. Την αφήνουμε έτσι να σταθεί για 2 ώρες.
- Μετά στρώνουμε με λαδόκολλα τον πάγκο εργασίας, ακουμπάμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε (όχι λεπτό) φύλλο, κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια χρησιμοποιώντας τα ανάλογα κουπάτ.
- Τρυπάμε την πάνω πλευρά κάθε στολιδιού με μια χοντρή βελόνα ώστε να μπορούμε να περάσουμε το σκοινάκι για το κρεμαστάρι, πασπαλίζουμε άλλα στολίδια με χρυσόσκονη και άλλα με ασημόσκονη ή με πολύχρωμες σκόνες.
- Αφήνουμε τα στολίδια να στεγνώσουν σε ίσια επιφάνεια για τουλάχιστον 15 ώρες, μετά περνάμε ένα σκοινάκι από τις τρυπούλες και το δένουμε και κρεμάμε τα στολίδια στο δέντρο μας.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα