Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας
Αφράτο και ζουμερό κέικ, με απίθανη σοκολατένια γεύση και διακριτικό άρωμα εσπεριδοειδών. Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας!
25′ προετοιμασία
55′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20′
Υλικά
Μερίδες: 8
30 γρ. κακάο
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1⁄2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
120 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
130 ml νερό
50 ml φυσικός χυμός πορτοκαλιού
200 γρ. ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο
Γλάσο
80 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη
40 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα στερεών στο μείγμα υγρών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. με λαδόκολλα.
Αδειάζουμε το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα αμυγδάλου και λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα μπολ που στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει) μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα