Δείτε τη συνταγή
Η φυσική γλύκα και το λεπτό, μεθυστικό άρωμα του λωτού αναδεικνύονται σε μια υπέροχη μαρμελάδα, ιδανική για κάθε γλυκιά στιγμή.
Υλικά
Τεμάχια: για 1 μεγάλο βάζο
- 1 κιλό ώριμοι λωτοί, καθαρισμένοι
- 200 ml χυμός πορτοκαλιού
- 600 γρ. ζάχαρη
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
Διαδικασία
- Για τη μαρμελάδα λωτός, ξεκινάμε ξεφλουδίζοντας τους λωτούς και τους κόβουμε σε κομμάτια.
- Τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα ξύσματα και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο. Αν θέλουμε, με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα φρούτα μέσα στην κατσαρόλα για να διαλυθούν όσα κομμάτια έχουν απομείνει.
- Μόλις δέσει η μαρμελάδα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε άλλα 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα