Style 03.01.2025, 1:30

Συνταγή: Πλιγουροσαλάτα με ρόδι

Δείτε τη συνταγή 

Αρωματική πλιγουροσαλάτα με ρόδι και την ιδιαίτερη γεύση της πιπεριάς Φλωρίνης.

Υλικά
Μερίδες: 10 μεζεδάκια

  • 100 γρ. πλιγούρι ψιλό
  • 150 ml ζωμός λαχανικών
  • 150-200 ml ελαιόλαδο
  • χυμός + ξύσμα από 2 μικρά λεμόνια
  • 60 ml πετιμέζι ροδιού τα σπόρια από 1 ρόδι
  • 250 γρ. αγγούρι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 30 γρ. ντοματοπελτές
  • 40 γρ. πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, από βάζο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 μάτσα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 μάτσα δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε τη πλιγουροσαλάτα με ρόδι, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το πλιγούρι με τον ζωμό και αφήνουμε για 4 ώρες, μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί εντελώς και το πλιγούρι να φουσκώσει και να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε την πλιγουροσαλάτα κατά μέρος για 30 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα