Δείτε τη συνταγή
Τραγανά, πάναπλα τυρομπουρεκάκια, που βγαίνουν κρατσανιστά από το τηγάνι και εξαφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά. Η γέμιση; Φέτα, αυγά και αριάνι.
Υλικά
Τεμάχια: 30
- 500 γρ. τυρί φέτα, χοντροθρυμματισμένη
 - 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
 - 100 ml αριάνι (ξινόγαλο – στα σούπερ μάρκετ) ή γάλα φρέσκο
 - αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 - ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 - 2 φύλλα γιουφκά ή 4 φύλλα κρούστας
 
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τυρομπουρεκάκια, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το τυρί, τα αυγά, το αριάνι και αλατοπίπερο (ελάχιστο αλάτι αν η φέτα είναι αλμυρή) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, έως ότου γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.
 - Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα φύλλα.
 - Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και απλώνουμε επάνω τα φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα σε 9 λωρίδες (αν είναι φύλλα γιουφκά) ή σε 6 μακριές λωρίδες αν είναι κρούστας, κατά μήκος της μικρής πλευράς τους.
 - Στην άκρη καθεμιάς βάζουμε 1 κουτ. γλυκού από τη γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνο.
 - Βρέχουμε το δάχτυλό μας με λίγο νερό και πιέζουμε την άκρη του φύλλου, ώστε να κλείσει καλά.
 - Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
 - Σε ένα τηγάνι ή σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ελαιόλαδο τόσο που να καλύπτει 3 εκ. από τον πάτο και ρίχνουμε τα τυροπιτάκια, σε δόσεις, ώστε να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφήξουν πολύ.
 - Τηγανίζουμε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
 - Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν από τα λάδια προτού τα σερβίρουμε.
 
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
 					
																															
																															
																															
																															
																															
																															







