Δείτε τη συνταγή
Μια διαφορετική, πλούσια φασολάδα με ξινόγαλο. Ιδανικά, σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και ψητά λουκάνικα.
Yλικά
Μερίδες: 4
- 250 γρ. φασόλια ψιλά, μουλιασμένα αποβραδίς
 - 4 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
 - 1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
 - 90 ml ξινόγαλο
 - 1 κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο
 - 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός
 - 90 ml ελαιόλαδο
 - αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την φασολάδα με ξινόγαλο σε μια μέτρια κατσαρόλα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά τα φασόλια με τα μισά κρεμμύδια μαζί με 4 φλιτζάνια νερό (περίπου 800 ml) για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν.
 - Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το μπούκοβο και αλατοπίπερο για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι.
 - Ρίχνουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε.
 - Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τον δυόσμο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
 - Αποσύρουμε και σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και ψητά λουκάνικα.
 
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
 					
																															
																															
																															
																															
																															
																															







