Δείτε τη συνταγή
Η καθημερινή σας σαλάτα αναβαθμισμένη! Τα μελάτα αυγά, οι κολοκυθόσποροι και ο κόλιανδρος κάνουν τη διαφορά.
Υλικά
Μερίδες: 2
- 2 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους
- 400 γρ. φύλλα ρόκας
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού
- 4 μεσαία αυγά
- 100 γρ. παρμεζάνα σε νιφάδες
- λίγο κόλιανδρο ή δυόσμο ή μαϊντανό
Διαδικασία
- Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς τους κολοκυθόσπορους (αν έχουμε) και τους αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε τα φύλλα ρόκας (έτοιμη, καθαρισμένη, σε σακουλάκια στο σούπερ μάρκετ) σε ένα μεγάλο μπολ.
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, τη κρέμα βαλσαμικού και αλατοπίπερο.
- Σε νερό που κοχλάζει βράζουμε τα αυγά για 3 λεπτά ώστε να βγουν μελάτα.
- Οταν κρυώσουν, αφαιρούμε το τσόφλι, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στη σαλάτα.
- Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με παρμεζάνα σε νιφάδες, λίγο κόλιανδρο ή δυόσμο ή μαϊντανό και τους κολοκυθόσπορους.
- Σερβίρουμε με ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα