Style 16.03.2025, 0:43

Πατάτες γιαχνί με κάρι και κόλιανδρο

Δείτε τη συνταγή 

Με λίγο κόλιανδρο, τζίντζερ και κάρι οι κλασικές πατάτες γιαχνί μεταμορφώνονται. Συνοδεύουμε με ζεστό προζυμένιο ψωμί και χαλούμι σαγανάκι.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
  • 1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε πατάτες γιαχνί με κάρι και κόλιανδρο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια, καβουρδίζουμε τους σπόρους κολιάνδρου για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσουν να «σκάνε».
  • Προσθέτουμε το τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
  • Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τις πατάτες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  • Προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το κάρι, αλατοπίπερο και 250 ml νερό, ανακατεύουμε απαλά.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα