Δείτε τη συνταγή
Ένα υπέροχο ανοιξιάτικο λαδερό. Ο Μοναχός Επιφάνιος πρότεινε να προσθέσουμε, αν βρούμε, και ένα ματσάκι αμπελοκορφάδες στις αγκινάρες με τον αρακά. Κάνουν το φαγητό ακόμα πιο ξεχωριστό.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 8 αγκινάρες
- 1 κιλό μπιζέλια
- 12 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μάραθο
- 4 κλαράκια δυόσμος φρέσκος
- 3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
- 1 ματσάκι αμπελοκορφάδες
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, μαυροπίπερο
- λίγο κύμινο
- χυμός από 4 λεμόνια
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις αγκινάρες με αρακά ξεκινάμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με λεμόνι και λίγο αλεύρι που έχουμε ανακατέψει, για να μη μαυρίσουν.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και όλα τα μυρωδικά βότανα και τα κρατάμε σε ξεχωριστό μπολάκι.
- Καθαρίζουμε – ξεσπυρίζουμε τον αρακά και κρατάμε μόνο τους σπόρους.
- Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια για λίγο τον αρακά.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και, όταν αρχίσει να βράζει δυνατά, αραδιάζουμε τις αγκινάρες ομοιόμορφα, στοιχισμένες στη σειρά.
- Μετά από δεκαπέντε λεπτά, απλώνουμε από πάνω όλα τα μυρωδικά βότανα, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή, δεν ανακατεύουμε, αλλά κουνάμε μόνο την κατσαρόλα μας προσεκτικά, δεξιά αριστερά.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού μισό λεπτό ακριβώς πριν σβήσουμε τη φωτιά.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με τυρί φέτα ή κατίκι.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα