Style 01.06.2025, 0:29

Μακαρονάδα με σάλτσα φέτας

Δείτε τη συνταγή 

Λαχταριστή σπαγγετάδα με κρεμώδη σάλτσα φέτας, ελαφρώς πικάντικη και πολύ μυρωδάτη, είναι η απόλυτη μακαρονάδα για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
Μερίδες: 4-5

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή φρέσκος δυόσμος
  • Για τη σάλτσα φέτας
  • 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 5 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Σάλτσα φέτας
  • Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής σάλτσα.
  • Ζυμαρικά
  • Για να φτιάξουμε μακαρονάδα με σάλτσα φέτας, αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  • Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε για 1/2 λεπτό το σκόρδο με την καυτερή πιπερίτσα.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τη σάλτσα φέτας και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ρίγανη ή τον δυόσμο και σερβίρουμε την μακαρονάδα με σάλτσα φέτας.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα