Style 30.05.2025, 22:24

Συνταγή: Αυγοσαλάτα κλασική

Δείτε τη συνταγή 

Συνήθως η ανηθάτη αυγοσαλάτα με τη μαγιονέζα γίνεται γέμιση για σάντουιτς, αλλά μπορούμε να τη σερβίρουμε και πάνω σε λεπτές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, ως ορεκτικό ή μεζέ.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 8 αυγά, βρασμένα σφιχτά και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. σέλερι, σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 75 γρ. ραπανάκια, σε κυβάκια
  • 100 γρ. μαγιονέζα έτοιμη ή σπιτική (εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε 50 γρ. μαγιονέζα και 50 γρ. γιαούρτι)

Για το σερβίρισμα

  • 8 φέτες χωριάτικο ψωμί ή λεπτές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού
  • φύλλα μαρουλιού
  • πίκλες αγγουριού, σε φέτες

Διαδικασία

  • Για την αυγοσαλάτα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
  • Αφήνουμε την αυγοσαλάτα να κρυώσει στο ψυγείο για 1-2 ώρες και τη σερβίρουμε.
  • Για να φτιάξουμε σάντουιτς, στρώνουμε σε μία φέτα ψωμιού 1 φύλλο μαρουλιού και από πάνω απλώνουμε μια καλή ποσότητα αυγοσαλάτας.
  • Συνεχίζουμε με μερικές φετούλες πίκλας αγγουριού και κλείνουμε με άλλη μία φέτα ψωμιού. Ή απλώς σερβίρουμε λίγη αυγοσαλάτα πάνω σε λεπτές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, με ή χωρίς μαρούλι, και από πάνω βάζουμε μερικές φετούλες πίκλας αγγουριού.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα