Δείτε τη συνταγή
Συνήθως η ανηθάτη αυγοσαλάτα με τη μαγιονέζα γίνεται γέμιση για σάντουιτς, αλλά μπορούμε να τη σερβίρουμε και πάνω σε λεπτές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, ως ορεκτικό ή μεζέ.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 8 αυγά, βρασμένα σφιχτά και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
- 75 γρ. σέλερι, σε κυβάκια
- 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 75 γρ. ραπανάκια, σε κυβάκια
- 100 γρ. μαγιονέζα έτοιμη ή σπιτική (εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε 50 γρ. μαγιονέζα και 50 γρ. γιαούρτι)
Για το σερβίρισμα
- 8 φέτες χωριάτικο ψωμί ή λεπτές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού
- φύλλα μαρουλιού
- πίκλες αγγουριού, σε φέτες
Διαδικασία
- Για την αυγοσαλάτα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
- Αφήνουμε την αυγοσαλάτα να κρυώσει στο ψυγείο για 1-2 ώρες και τη σερβίρουμε.
- Για να φτιάξουμε σάντουιτς, στρώνουμε σε μία φέτα ψωμιού 1 φύλλο μαρουλιού και από πάνω απλώνουμε μια καλή ποσότητα αυγοσαλάτας.
- Συνεχίζουμε με μερικές φετούλες πίκλας αγγουριού και κλείνουμε με άλλη μία φέτα ψωμιού. Ή απλώς σερβίρουμε λίγη αυγοσαλάτα πάνω σε λεπτές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, με ή χωρίς μαρούλι, και από πάνω βάζουμε μερικές φετούλες πίκλας αγγουριού.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα