Τελικά ποιός είναι ο ιδανικός τρόπος για να απολαύσουμε τα λαχανικά μας
Ο Βρασμός βοηθά οι βιταμίνες να περάσουν στον ζωμό των λαχανικών, ενώ το ψήσιμο στον ατμό βοηθά να μείνουν μέσα στα λαχανικά.
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον ατμό
Με αυτό τον τρόπο μαγειρικής τα τρόφιμα διατηρούν το χρώμα, τη γεύση και τα θρεπτικά τους συστατικά. Όσον αφορά τα λαχανικά, ο ατμός συμβάλλει στη διατήρηση των βιταμινών του συμπλέγματος B, της βιταμίνης C και των ιχνοστοιχείων. Επίσης όσο λιγότερο διαρκεί το μαγείρεμα στον ατμό και τα λαχανικά παραμένουν τραγανά τόσο περισσότερο διατηρούν και τις αδιάλυτες φυτικές ίνες που διευκολύνουν τη λειτουργία του εντέρου.
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον βρασμό
Ενδείκνυται για την προετοιμασία ενός ζωμού ή μιας σούπας επειδή οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες των λαχανικών ή των άλλων τροφίμων (κρέατος, ψαριού) μεταφέρονται στο νερό. Στην περίπτωση αυτή βάζετε εξαρχής το τρόφιμο στην κατσαρόλα με το νερό και ανάβετε το μάτι.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα