Βήμα βήμα η διαδικασία
H καυτερή τσίλι σος απογειώνει το σάντουιτς αυτό. Σου έχουμε και την σπιτική εναλλακτική της για να ετοιμάσεις τη δική σου.
Υλικά (2 μερίδες)
- 2 αυγά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- Χυμός από 1 λάιμ ή 1/2 λεμόνι
- Αλάτι
- 2 μεγάλες φέτες ψωμί σικάλεως (ή 4 μικρές)
- 2 κ.γ. τσίλι σος (ή μείγμα από 1 κ.γ. βαλσαμικό, 1 κ.γ. πελτέ και 1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή ή γλυκιά)
- Λίγα τρυφερά φύλλα ρόκας
Διαδικασία
- Βράζουμε τα αυγά για 6′-8΄ και μόλις κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μπολ, λιώνουμε με ένα πιρούνι τη σάρκα του αβοκάντο, προσθέτουμε το χυμό λάιμ ή λεμόνι, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα του αβοκάντο στο ψωμί και από πάνω στρώνουμε τις φέτες των αυγών.
- Περιχύνουμε με την τσίλι σος, λίγα τρυφερά φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα