Style 27.07.2025, 14:32

Φέτα με τραγανή επικάλυψη που φτιάχνεται στην τοστιέρα

Σερβίρεται με μέλι και σουσάμι

Έχει πολύ κοντινή γεύση με την τηγανητή φέτα τυλιγμένη σε φύλλο, που σερβίρεται με μέλι και σουσάμι.

Αλλά ο χρόνος, ο κόπος και οι θερμίδες που έχει αυτή η εκδοχή, είναι πολύ, πολύ λιγότερα.

Αρχικά, δεν υπάρχει φύλλο, υπάρχει μόνο τραγανή κρούστα που γίνεται με ελάχιστο αλεύρι, το οποίο ανακατεύεται με τα τυριά και το αυγό.

Δεύτερον, δεν χρειάζεται τηγάνι, αλλά ψήνεται μέσα σε έναν φάκελο από λαδόκολλα, στην τοστιέρα, ή ακόμη και στο air fryer, με μερικά γυρίσματα για να κάνει κρούστα.

Το σερβίρισμα είναι το ίδιο με την φέτα, την «φακελάτη»: στο τέλος, περιχύνεται με μέλι και πασπαλίζεται με σουσάμι.

Τραγανή φέτα στην τοστιέρα

Υλικά:

  • 250 γρ. φέτα
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. γάλα

Για το σερβίρισμα:

  • μέλι και σουσάμι
  • Εκτέλεση:

Λιώνουμε με πιρούνι τη φέτα και ομογενοποιούμε με το αυγό και το γάλα. Τέλος, ρίχνουμε και το αλεύρι και το μείγμα είναι έτοιμο.

Στρώνουμε ένα ορθογώνιο κομμάτι λαδόκολλας και ρίχνουμε το μείγμα στο κέντρο.

Διπλώνουμε σαν φάκελο τη λαδόκολλα, πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά και πιέζουμε ελαφρά το μείγμα μέσα στη λαδόκολλα, ώστε να πάρει τετράγωνο σχήμα.

Πηγή: newsit


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα